søndag 8. mars 2015

Lag selv til hamsteren: Frokostrundstykker!


Å gå i dyrebutikken hver eneste gang man vil gi de små noe godt, kan bli ganske så dyrt. Og av og til blir grønnsaker, kjøtt og kokt egg litt kjedelig det óg. Men det er slett ikke så vanskelig å lage noe ekstra godt hjemme på kjøkkenet! Følg denne enkle oppskriften på smakfulle frokostrundstykker med corn flakes og egg for en garantert fornøyd liten hamster!

Du trenger:

1 egg
2 ss grovknust corn flakes (bruk gjerne en type uten så mye tilsatt sukker)
2 ss havregryn
4 toppede ss mel (gjerne grovmel)


1. Sett stekeovnen på 175 grader mens du blander sammen de fire ingrediensene i en bolle:


2. Rør godt rundt og spe på med litt ekstra mel om deigen blir for klissete.


3. Rull ut rundstykkene mellom håndflatene og legg dem på et stykke bakepapir. Bruk ekstra mel dersom deigen er klissete og vanskelig å rulle. Deigen gir mellom 12 og 15 stykker.


4. Sett minirundstykkene i ovnen på 175 grader i 15-20 minutter, og la de deretter kjøles av i en halvtime før servering til hamsteren. Oppbevar rundstykkene som andre bakevarer, på et tørt og kjølig sted i opp til 4-5 dager. Skal de oppbevares lenger, dersom du kanskje bare har én hamster og ikke 11 stykker hjemme (slik jeg har for øyeblikket!), kan det være lurt å fryse dem ned i fryseren mens de fremdeles er ferske, for så å ta ut et par av gangen.



5. Servér til hamsteren din! Alle mine små tok ballen imot med stor takk med en gang de fikk den. Evt. kan du åpne rundstykket litt så de kjenner luken av det bedre. Om du vil gjøre deg skikkelig flid med det ferdige produktet, kan du skjære rundstykket i to, og legge på litt pålegg. Hamstertrygt menneskepålegg inkluderer kokt skinke og rent kyllingpålegg (med lav saltprosent), gulost og selvsagt grønnsaker som agurk og paprika. Syltetøy er også en mulighet, men jeg ville ikke brukt noe annet enn økologisk syltetøy uten sukker og søtningssoffer for å være på den sikre siden.

Om du gir rundstykket med pålegg, må du sjekke redet og ta ut restene som ikke blir spist opp innen et døgn.

Det er heller ikke noe i  veien for at du kan stjele et lite stykke til deg selv. Det gjorde jeg - og det smaker faktisk ganske godt!

God søndag! :-)







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar